logo

Dirigent

foto Tijl Verhaeghe

Sinds april 2023 is Tijl Verhaeghe dirigent van Brassband Buizingen.

Tijl studeerde aan de kunsthumaniora van Gent en na zijn middelbare studies trok hij naar het Koninklijk Conservatorium te Brussel. In 2000 studeerde hij er af met grote onderscheiding voor saxofoon en kamermuziek. Hafabra-directie volgde hij bij Norbert Nozy en Piet Jeegers.

Hij speelde de finale van “Tenuto”, een nationale solistenwedstrijd van Klara en met het saxofoonkwartet “Sax-appeal” won hij de wedstrijd voor saxofoonensembles te Dinant. Aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen behaalde Tijl het hoger diploma 'Concertsolist Saxofoon'.

Tijl speelt vooral freelance en is lid van het Belgian Saxophone Ensemble, een professioneel saxofoonensemble onder leiding van Cesariusz Gadzina.

Tijl dirigeert het harmonie-orkest MUSIKALO Ternat, Jongerenorkest NOOTuitgang in Oudenaarde (een orkest dat hij 20 jaar geleden zelf oprichtte) en het symfonisch orkest van Kunsthumaniora Brussel.

Tijl heeft zijn hart verloren aan het lesgeven aan jonge muzikanten. Hen de liefde voor muziek bijbrengen is voor hem een ware passie. Hij geeft saxofoonles, kamermuziek en orkest aan Kunsthumaniora Brussel en saxofoonles aan PARCOUR Oudenaarde. Tijl is coördinator van de afdeling klassieke muziek van Kunsthumaniora Brussel. Hij wil zo ook op organisatorisch vlak zijn steentje bijdragen aan de goede werking van de school.

Voormalige dirigenten

2020-2023: Michel Leveugle

2020: Simon Vanhoecke

2018-2019: Harmen Vanhoorne

2018: Thibaut Bruniaux

1992-2017: Luc Vertommen

voor 1992: Guido Segers, André Philippe, David Henderson, William Blockmans, Freddy Spiegeleer