nl | fr | en

Nieuws

maandag, 18 april 2016

 

Afgelopen zaterdag dong Brassband Buizingen opnieuw mee naar de titel van Vlaams Open Brassband Kampioen. Ze konden de titel van deze tweejaarlijkse wedstrijd in Mechelen reeds tweemaal op hun palmares schrijven en wilden graag een hattrick scoren. 

De jury, Jan Van der Roost, Jan de Haan en Blaise Héritier, beoordeelden zeven brassbands en bekroonden de uitvoering van Brassband Buizingen met 95,7%, gevolgd door Brassband Schoonhoven (NL, 94,7%) en Brassband de Wâldsang (NL, 93%). Daarbovenop kregen de muzikanten en hun dirigent, Luc Vertommen, ook de prijs voor de beste uitvoering van het plichtwerk.  

Deze wedstrijd paste perfect in de voorbereiding naar aanloop van hun deelname aan het Europese Brassband Kampioenschap in Lille (FR) van eind april. De intensiteit van repetities en uitvoeringen wordt stevig opgedreven, zodat Buizingen klaar is voor hun vierde deelname aan het EBBC, de muzikale Champions League voor de brassbandwereld. Bij vorige edities werd Buizingen zesde (Stavanger 2008), vijfde (Linz 2010) en vierde (Oslo 2013). Als deze trend zich voortzet, hoopt Buizingen dit jaar de Europese top drie binnen te duiken. 

Op zondag 24 april speelt Buizingen een laatste try-out concert in Utrecht waar zowel het plichtwerk als keuzewerk op het programma staan. Het plichtwerk, ‘Fraternity’ van Thierry Deleruyelle, wordt traditioneel geschreven door een componist van het land waar het EBBC plaatsvindt. U kunt ook het keuzewerk beluisteren, maar om begrijpelijke redenen houden we de titel geheim.

Als u graag de werking van een Europese (sub)topbrassband eens van dichtbij wil leren kennen of u bent benieuwd naar de stukken, bent u van harte uitgenodigd op de open repetitie op dinsdag 26 april om 20u30 (Zaal Lindegroen, Jozef Degelaenstraat 1, 1501 Buizingen). Wij verwelkomen u heel graag, het is voor een brassband onontbeerlijk om deze stukken voor een publiek te kunnen brengen en voor diegenen die niet naar Lille kunnen een uitgelezen kans om deze werken te beluisteren.

Terug naar vorige pagina

Partners

Buffet-Crampon
Besson
Lemca
GK