nl | fr | en

Tom Davoren, composer in residence, vanaf 2015

Tom Davoren

Sinds 2015 heeft de componist Tom Davoren uit Wales een bijzondere band met Brassband Buizingen als 'composer in residence’.

Tom Davoren is een componist en dirigent met een groeiende internationale reputatie. Zijn muziek wordt over de hele wereld gespeeld en hij componeerde in opdracht van onder andere The President’s Own United States Marine Band, de Central Band of the Royal Air Force, de Brass band of Battle Creek, Cory Band, Philippe Schartz (eerste trompettist bij het BBC National Orchestra of Wales) en Glenn Van Looy en Steven Mead (internationale euphonium solisten).

Opmerkelijke uitvoeringen van zijn werken vonden plaats in de Carnegie Hall in New York, het BASBWE festival in Londen, het Royal Northern College of Music Festival of Brass, het Wereldmuziekconcours (WMC) in Kerkrade, de International Tuba Euphonium Conferences, de International Trumpet Guild Conferences, het Schagerl Brass Festival, de Zwitserse Solisten en kwartetkampioenschappen, en de Nationale Brassbandkampioenschappen van Nieuw-Zeeland, Australië en Groot-Britannië.

Als dirigent begon Tom zijn loopbaan met de BTM Band uit Zuid-Wales. Hij kende sindsdien succes als dirigent van de Desford Colliery Band, associate conductor van de Fairey Band en dirigent van de Filton Concert Concert Brass uit Bristol, die hij opbouwde als één van de nieuwe bands uit de hoogste afdeling in Groot-Britannië. In 2015 dirigeerde hij de Maidstone Wind Symphony bij het behalen van hun nationale titel en in 2016 dirigeerde hij de Nationale Jeugdbrassband van Wales. Sinds 2016 is hij verbonden aan de Universiteit van Salford waar hij dirigenten opleidt en de brassband dirigeert.

Tom Davoren studeerde bastuba bij Nigel Seaman aan het Royal Welsh College of Music & Drama en behaalde een bachelor en masterdiploma voor compositie. Hij studeerde compositie bij Anthony Powers en Arlene Sierra aan de University School of Music in Cardiff. In 2009/2010 behaalde hij een beurs van het Arts and Humanities Research Council en de Welsh Livery Guild Composition Award. Hij was tevens genomineerd voor een BASCA British Composer Award in 2011 en was prijswinnaar bij de EBBA Europese Brassband Componistenwedstrijd in 2012. Hij ontving in 2014 de Harvey Philips Award van de International Tuba Euphonium Association.

www.tomdavoren.co.uk

Partners

Lemca