nl | fr | en

Dirigent 1992-2017

Luc VertommenLuc Vertommen werd geboren in Leest (Mechelen) waar hij via de plaatselijke fanfare kennis maakte met de blaasmuziek. Hij studeerde cornet, notenleer en piano aan de muziekacademies van Mechelen en Willebroek.

Zijn hogere muziekstudies aan het Lemmensinstituut te Leuven zag hij bekroond met een drievoudig Laureaatsdiploma voor Trompet, Muziekgeschiedenis en Harmonie- en Fanfaredirectie. Daarna behaalde hij nog een eerste prijs Kamermuziek aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel en een meestergraadsdiploma directie aan het Lemmensinstituut. Na zijn opleiding werd hij al spoedig full-time ondergedompeld in de wereld van de blaasmuziek, enerzijds als leraar koper en samenspel/instrumentaal ensemble aan de Muziekacademie van Zaventem en als leraar Hafabra-directie aan de Servais-academie in Halle.

Met zijn eigen orkesten wist hij diverse nationale en internationale prijzen te behalen. Luc wordt met regelmaat uitgenodigd als gastdirigent.

Als cornettist was hij laureaat van de Nationale Solistenwedstrijd van de Vlaamse Brassbandfederatie en als muzikant speelde hij met Brassband Midden-Brabant en Brassband Willebroek. Hij is ook auteur van twee boeken die als centraal thema de blaasmuziek hebben.

Daarnaast werkt hij aan een CD- en boekenreeks rond Vlaamse blaasmuziek, in deze Anthology of Flemish Band Music-reeks verschenen reeds een tiental CD’s met Vlaamse en Belgische muziek.

Luc is verantwoordelijke uitgever hafabra voor Traxon Music/Band Press en maakt met regelmaat arrangementen voor blaasorkest die te beluisteren zijn op talrijke CD’s. Als jurylid was hij aktief op tal van binnen- en buitenlandse wedstrijden en met regelmaat schrijft hij artikels over blaasmuziek-gerelateerde onderwerpen in binnen- en buitenlandse vakbladen.

Sedert 2011 is hij directeur van de Academie voor Muziek en Woord te Deurne en behaalde hij een doctoraatsdiploma aan de Salford University (Manchester).

 

Partners

Lemca